რა არის კიმჩი? ცოტაოდენი ინფორმაცია და მომზადების წესი (რეცეპტი)
კიმჩის შექმნის მიზეზები 3000ზე მეტი წლის წინათ,იმ ქვეყნებში სადაც ძირითადი საკვები იყო ბრინჯი,მასთან ერთად მისართმევად,ხალხი ამარილებდა ბოსტნეულს და ასე მიირთმევდა მას ,ეს განაპირობა ზამთრისთვის მარაგის აუცილებლობამ,როგორც მოგეხსენებათ ცივ სეზონზე ბოსტნეული თითქმის არ მოიპოვებოდა ,შესაბამისად ზამთრამდე აღებულ მოსავალს ესაჭიროებოდა სპეციალური მეთოდით შენახვა ,რომ არ გაფუჭებულიყო. ბოსტნეულის შენახვის კიდევ ერთი წესი დამარილებასთან ერთად იყო მისი მზეზე გამოშრობა ,თუმცა ასე გამომშრალი ბოსტნეულის უმრავლესობა კარგავდა თავის გემოვნურ თვისებებს (მოგეხსენებათ წიწაკა ახლაც ამ მეთოდით შრება და ინახება )ამის გამო კორეელმა ხალხმა შექმნა კიმჩი , რომლის დასამზადებლადაც გამოიყენა ფერმენტაციის(ბუნებრივი დუღილის,დამწნილების ) პროცესი და ეს მეთოდი გადაეცემა, დიდი ერთგულებით, წინაპრებიდან შთამომავლობას. გიმჩის გემოვნური თვისებები კიმჩი არის ხრაშუნა,ცხარე,მოტკბო და მომჟავო საჭმელი.(თუმცა კიმჩის არაერთი რეცეპტი არსებობს ,ამზადებენ ძალიან ცხარეს, ნაკლებად ცხარეს და ზოგჯერ საერთოდ სიცხარის გარეშეც კი,რომე